top of page

Burun Estetiği Ameliyatı (Rinoplasti)

Güncelleme tarihi: 24 Şub 2023

BURUN ESTETİĞİ İLE İLGİLİ TÜM SORULARINIZI UĞUR HARPUTLUOĞLU YANITLIYOR.





BURUN ŞEKİL BOZUKLUKLARININ SEBEBİ NEDİR ?


Tüm dünyada en çok tercih edilen estetik hiç şüphe yok ki burun estetiği. Ülkemizde de oldukça revaçta olan burun estetiği ile ilgili tüm merak ettiklerinizi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Burun konumu itibariyle yüzümüzün en önemli öğelerinden biri aynı zamanda yüzümüzün de estetiğini ve güzelliğini belirleyen bir unsurdur.

Burun şeklini belirleyen birkaç özellikten bahsetmek mümkün. Yaşadığınız coğrafya, genetik sebepler sebebiyle yüz ile uyumlu olmayan eğri, kemerli, ucu düşük, büyük burunlarla çok sık karşılaşıyoruz. Burun şekil bozukluklarına sebep olan etkenlerden olan coğrafi koşullar, her yöreye göre karakteristik burun yapıları oluşmasını sağlıyor. Örneğin bir Afrikalının halk tabiriyle düğme gibi burnu varken, ülkemiz Karadeniz yöresinde burun şekilleri oldukça farklı bir hal alıyor. Özellikle yüksek yerlerde yaşayan insanlarda coğrafi koşulların oksijensizleşmesiyle birlikte burun yapısının büyüdüğünü görebiliriz. Karadeniz yaylalarında yaşayan bir insanın kemerli ve büyük bir burna sahip olmasını buna bağlayabilmek de mümkün olabilir.

Tüm bu bilgilere şunu da eklemek gerekir ki, iletişim ilk görüşte başlar ve biz gördüğümüz insanlar hakkında kararımızın büyük kısmını ilk 7 saniye içinde veriyoruz. Bunda dış görünüş de oldukça etkili elbette. Burun gibi görsel iletişimi ilk adımda etkileyen burundaki şekil bozuklukları daha genç yaşlarda insanların psikolojilerini olumsuz etkileyebiliyor. Bu sebeple bir çok insan burun estetiği ameliyatlarına başvuruyor.


KİMLER BURUN ESTETİĞİ YAPTIRMAK İSTER?


Burun estetiği yaptırmak isteyen insanların estetik yaptırmayı düşünmesine sebep olan şey genellikle şekil bozukluklarıdır. Çok sık karşılaşmasam da yüzüne uygun bir burnu olmasına rağmen, burun şeklini beğenmeyerek burun şeklini değiştirmek isteyen hastalarımız oluyor. Hastalarım genellikle şu şikayetlerle burun estetiği yaptırmak istiyorlar;

Burnun yüze göre büyük görünmesi Burunun kemikli ve kemerli olması Burun ucunun aşağı düşük olması Burun kemiğinin eğri olması


BURUN ESTETİK AMELİYATINDAN SONRA BURUN NASIL GÖRÜNMELİ?


Burun, yüzümüzle uyumlu ve orantılı olmalı Burun yapmacık değil hiç ameliyat olmamış gibi görülmeli Burnu farklı gösterecek şekil bozuklukları ortadan kalmış olmalı Tüm bu şekil bozukluklarının giderilmesi için burun estetiği ameliyatlarında; burun ve dudak arasındaki açı düzeltilebilir, burun delikleri küçültülebilir, burun ucu aşağı düşükse yukarı kaldırılabilir, burun büyükse daha orantılı bir halde küçültülebilir, burnu farklı gösteren eğri veya kemerli görülen kemik ortadan kaldırılabilir.

Tüm bu işlemler kişiye özel bir planda ve kişiye özel bir şekilde yapılmakta, ameliyat sonrası burnunuz sanki doğduğunuzdan beri ameliyat sonrasındaki gibiymiş izlenimi yaratması için işlem yapılmaktadır. Kişiye özel yapılan ameliyat planları sırasında, hastalarımızın fikirleri, burunlarını nasıl görmek istedikleri, cinsiyetleri ve özel istekleri de göz önüne alınarak planlanmaktadır.


BURUN ESTETİĞİNDE DOKTOR SEÇİMİ ÖNEMLİ Mİ ?


Burun estetiği, doktorunuzun nasıl bir sanatçı olduğuyla da çok ilintilidir. Cerrahi operasyonların en hassas noktaları estetik ameliyatlarda ortaya çıkmaktadır. İnce bir el işçiliği isteyen burun estetik ameliyatlarında doktorunuzun el maharetleri de iyi bir burun estetiği ameliyatının püf noktalarındandır.

Sosyal medyanın çok sık kullanıldığı günümüzde, hastalarımız burun estetiği yaptığım hastalardaki değişimi ve doğallığı görerek birbirlerine referans olabilmektedirler.


BURUN ESTETİĞİ AMELİYATLARI RİSKLİ MİDİR?


Her hekim hastasına ameliyatta hiç risk olmadığını söylemek istese de her ameliyatın, anestezinin de kendine göre riskleri vardır. Bu nedenle ameliyat öncesinde iyi bir anestezi muayenesi yapılmalı, geçirilen hastalıklardan kullanılan ilaçlara kadar detaylı bir şekilde hekiminizi bilgilendirmeniz ameliyat kalitesini arttıracak ve ameliyat risklerini de azaltacaktır.

Özellikle kırılmış, darbe almış ve daha önce ameliyat olmuş, kalın derili bir burunlarda ameliyatların riskleri biraz daha fazladır.


AMELİYAT SONRASINDAKİ BURNUMUN HALİNİ GÖRMEM MÜMKÜN MÜ?


Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, hiçbir programda yapılan burun, ameliyat sonrasındaki burnun %100 aynısını göstermez. Ancak, ameliyat sonrasındaki burnunuz hakkında sizi fikir sahibi yapabilir. Bununla birlikte daha önce ameliyat olan hastalarımızdan aldığımız izinler sayesinde ameliyat öncesi ve sonrası fotoğraflarını ameliyat olmak isteyen hastalarımızla paylaşarak, ameliyat sonrası burnunuz hakkında biraz fikir sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyorum.


BURUN ESTETİĞİ AMELİYAT FİYATLARI


Yasalar gereği internet üzerinden fiyat bilgisini doğrudan paylaşmak yasak olduğu için buradan bilgi veremiyoruz. Ancak, 0 542 359 85 40 nolu telefondan bana ulaşabilir ve fiyat hakkında bilgi alabilirsiniz.

Burun estetiği ameliyat fiyatları hakkında net bir fiyat yoktur. Her doktor, her hastane farklı fiyatlar uygulayabilmektedir. Burun estetiği ameliyatının ucuz olması kötü, pahalı olması da çok iyi bir ameliyat olacağı anlamına gelmez. Bu açıdan ameliyat fiyatları konusunda birçok parametreyi incelemek gereklidir. Hastanenin kalitesi ve doktorların başarılı referansları ameliyat masrafının artmasıyla doğrudan orantılıdır.

Ayrıca hatırlatmak isterim ki, burun estetiği ameliyatları SGK ve Özel sağlık sigorta poliçelerinin bir çoğu tarafından karşılanmamaktadır.

Burun estetiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için DOKTORUNUZA SORUN linkindeki formu doldurarak bana ulaşabilirsiniz.



#etkiketler: uğur harputluoğlu, op. dr. uğur harputluoğlu, ugur harputluoglu, kbb hastalıkları, burun estetiği, rinoplasti, burun ameliyatı

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page